Pälsvård

Anuradha's Pudlar

Pälsvård


Pälsvård en ständigt återkommande aktivitet i pudelns liv. Därför så viktigt att vänja valpen tidigt att stå på trimbordet och att man gör det till en mysig stund. Pudlarnas päls växer som vårat eget hår hela tiden och behöver ständigt klippas för att se välvårdade ut. Pudeln fäller men håret som lossnar stannar kvar i hårbotten som sedan bildar tovor därför att det viktigt att borsta regelbundet så att de håren som lossnar inte fastnar i pälsen.

Pudlar behöver badas ofta för att inte tova. Bra att ha vant valpen tidigt och att man badar ofta redan som valp. Valppälsen tovar inte men när valppälsen försvinna och vuxenpälsen börjar växa ut blir pälsen ofta tovig. Valppälsen som är mjuk fastnar i den grövre vuxenpälsen när den fäller skapar ibland svåra tovor. Man kan se det som ett spindelnät i pälsen. Det bästa är att borta innan man badar. Annars kan det bli ännu svårare att få bort tovorna när pälsen blivit blöt. Viktigt att skjölja bort allt schampoo men balsamet kan man låta lite vara kvar i pälen.

Men det är bra att imellanåt använda ett mer djuprengörande schampoo så att man får bort alla pälsvårdprodukter ur pälsen.

Jag scamponerar två gånger skjöljer rent masserar in balsam sköljer igen.

det är bra att använda en handduk som suger åt sig vattnet. Att man torkar genom att man försöker pressa in vattnet i handduken och sedan krama ur vattnet ur handduken. Jag gör det ganska noga så jag på så sätt får ur så mycket vatten som möjligt. Att bada en pudel tar inte så lång tid men det är föningen om tar tid beroende på hur mycket päls det är.

Det viktigate

Nan Faucibus


Nestibulum lareo risusa nuege naim placera ulace duit duipretiu licituin necerais nulla voluitpat convalrs anlmu sevitae null liberro tincidunt placerat ulamce sollicituteri duipretiu. Senectus et netus mialesuada fames turpisa egestas a lorerm laoreet vulputate null liberro feugiattur lacus elieifend pharetra tincidunt.


Nestibulum lareo